Изабрани уџбеници 2023/2024

Изабрани уџбеници од 1. до 8. разреда

Републичко такмичење ТИО

Почетна Настава Када звони
МАЛИ ПРИНЦ ЈЕ ПОЛЕТЕО ИЗ ВРШЦА
Марко Милојковић, ученик одељења VIII – 1, учествовао је 15. и 16. септембра на петом Међународном Бланик купу у Трстенику – такмичење у прецизном слетању једрилицом - и постигао одличне резултате. У мотивационој категорији, категорији за пилоте са завршеном обуком и правом на самостално летење, али који још немају летачку дозволу, Марко је у појединачној конкуренцији освојио треће место. Екипно је, у тандему са Ларом Иванов Науд, ученицом трећег разреда 13. Београдске гимназије, освојио прво место. На такмичењу је учествовало преко педесет дугогодишњих једриличара из Србије, Црне Горе, Босне, Хрватске, Словеније, Македоније, Русије и Украјне.
 
Марко је љубав према ваздухопловству наследио од свог тате. Почео је са само пет година пилотирајући авио моделима на даљинско управљање и редован је учесник авио моделарских скупова. Са седам и по година први је пут полетео тандем параглајдером.
 
Ове зиме му се указала прилика да крене на обуку за пилота једрилице у Аеро клубу „Ваљево“, јер је старосна граница за обуку спуштена са 16 на навршених 14 година живота. После три месеца теоријске обуке и положених тестова, Марко је средином јуна на аеродрому Дивци код Ваљева започео и практичну обуку на чешкој једрилици Бланик. Први самосталан лет имао је 8. јула, а до сада има 18 сати налета, са преко четрдесет самосталних летова и најдуже непрекидно једрење од три сата и тридесет шест минута. Тако 9је постао најмлађи пилот једрилице.
 
После Бланика, Марко је завршио и обуку за пилота моторне једрилице Фалке. Са нестрпљењем чека свој 16. рођендан, како би могао да добије и прву летачку дозволу.
 

Распоред наставе

raspored-nastave-baner-veci

Летопис

letopis

Школски документи

skolski_dokumenti

Галерија слика

galerija_slika

По њему носимо име

sterija popovicПоследње вести

Најчитаније

Наша локација


Сва права задржана: Основна школа "Јован Стерија Поповић", Вршац. Израда сајта: Учасофт.