Изабрани уџбеници 2024/2025

Изабрани уџбеници од 1. до 8. разреда  

Републичко такмичење ТИО

Почетна Презентације средњих школа
Вукашинов пут од школе до светског врха
Вукашин Ковачевић, ученик 6-2 наше школе, освојио је 1. Републичку награду (95 поена) на овогодишњем Републичком такмичењу младих композитора „ФЕДЕМУС“ које организују Министарство просвете и Дечји културни ц ентар Београда. Вукашин јенаграђен за своју ауторску композицију за клавир „Правила игре“ коју ће свирати на завршном концерту у Београду, 20. октобра ове године.
2. априла 2023.г. у Народном позоришту у Вршцу одржан је 29. дечији музички фестивал „Певајмо срцем“. Вукашин је побрао аплаузе публике и жирија и освојио 1. место са Бајагином песмом „Дарја“.
Он је до сада освојио и специјална признања на два светска музичка такмичења у Лондону (London classical music competition) 2022. г. На светском такмичењу у Кливленду, у Америци (Clevelend music competition), које је завршено јуна ове године, освојио је 3. награду и једини је награђени учесник из Србије.
До сада је снимио два музичка спота “Посебно дете” (Витезова награда 2020. г. ) и “Првак света” ( 2021. г .).
Вукашин свакодневно вежба клавир са професорком Јасном Ђуровић уз Бања Луке и учи солфеђо са професорком Теодором Нађ из Вршца. Носилац је црног појаса, 1. ДАН из текводоа. Слободно време проводи у игри са друговима, игра кошарку, вози бицикл и тротинет.
Школске 2022/2023. године Вукашин је освојио награде на општинским такмичењима из српског језика, историје и технике и технологије.
Члан је хора “Распевано срце” који води професор и диригент Соња Матанов Јерковић са којим је наступао у Србији и у земљама региона.
Бави се глумом и члан је уметничке глумиоце “Смехуљци” ВАУ АРС из Вршца. Написао је свој први сценарио за серију “Мистерија Смехиљастог посла”, исту серију је режирао и снимио. Представљање прве две епизоде ове серије одржано је у недељу 3. септембра у просторија ВАУ АРС-а у Вршцу пред многоброј ом публиком.
Школске 2022/2023.г добио је награду Града Вршца као један од најбољих ученика основне школе у Вршцу.
Тренутно се припрема за светско такмичење “Јан Сибелијус” у Финској.
Његова највећа жеља је да направи свој студио, да се бави снимањем и музичком продукцијом.
Гордана Ковачевић
 

Распоред наставе

raspored-nastave-baner-veci

Летопис

letopis

Школски документи

skolski_dokumenti

Галерија слика

galerija_slika

По њему носимо име

sterija popovicПоследње вести

Најчитаније

Наша локација


Сва права задржана: Основна школа "Јован Стерија Поповић", Вршац. Израда сајта: Учасофт.