Изабрани уџбеници 2024/2025

Изабрани уџбеници од 1. до 8. разреда  

Републичко такмичење ТИО

Почетна Завршни рачуни Вукашинов пут од школе до светског врха
Вукашинов пут од школе до светског врха
Вукашин Ковачевић, ученик 6-2 наше школе, освојио је 1. Републичку награду (95 поена) на овогодишњем Републичком такмичењу младих композитора „ФЕДЕМУС“ које организују Министарство просвете и Дечји културни ц ентар Београда. Вукашин јенаграђен за своју ауторску композицију за клавир „Правила игре“ коју ће свирати на завршном концерту у Београду, 20. октобра ове године.
2. априла 2023.г. у Народном позоришту у Вршцу одржан је 29. дечији музички фестивал „Певајмо срцем“. Вукашин је побрао аплаузе публике и жирија и освојио 1. место са Бајагином песмом „Дарја“.
Он је до сада освојио и специјална признања на два светска музичка такмичења у Лондону (London classical music competition) 2022. г. На светском такмичењу у Кливленду, у Америци (Clevelend music competition), које је завршено јуна ове године, освојио је 3. награду и једини је награђени учесник из Србије.
До сада је снимио два музичка спота “Посебно дете” (Витезова награда 2020. г. ) и “Првак света” ( 2021. г .).
Вукашин свакодневно вежба клавир са професорком Јасном Ђуровић уз Бања Луке и учи солфеђо са професорком Теодором Нађ из Вршца. Носилац је црног појаса, 1. ДАН из текводоа. Слободно време проводи у игри са друговима, игра кошарку, вози бицикл и тротинет.
Школске 2022/2023. године Вукашин је освојио награде на општинским такмичењима из српског језика, историје и технике и технологије.
Члан је хора “Распевано срце” који води професор и диригент Соња Матанов Јерковић са којим је наступао у Србији и у земљама региона.
Бави се глумом и члан је уметничке глумиоце “Смехуљци” ВАУ АРС из Вршца. Написао је свој први сценарио за серију “Мистерија Смехиљастог посла”, исту серију је режирао и снимио. Представљање прве две епизоде ове серије одржано је у недељу 3. септембра у просторија ВАУ АРС-а у Вршцу пред многоброј ом публиком.
Школске 2022/2023.г добио је награду Града Вршца као један од најбољих ученика основне школе у Вршцу.
Тренутно се припрема за светско такмичење “Јан Сибелијус” у Финској.
Његова највећа жеља је да направи свој студио, да се бави снимањем и музичком продукцијом.
Гордана Ковачевић
 

Распоред наставе

raspored-nastave-baner-veci

Летопис

letopis

Школски документи

skolski_dokumenti

Галерија слика

galerija_slika

По њему носимо име

sterija popovicПоследње вести

Најчитаније

Наша локација


Сва права задржана: Основна школа "Јован Стерија Поповић", Вршац. Израда сајта: Учасофт.