Изабрани уџбеници 2023/2024

Изабрани уџбеници од 1. до 8. разреда

Републичко такмичење ТИО

Почетна Настава Библиотека
Нови линкови
Драги ученици,
Ево још неких занимљивих садржаја које можете погледати током вашег слободног времена.
Библиотекарка
Ханс Кристијан Андерсен
Ханс Кристијан Андерсен је био дански књижевник и један од највећих светских бајкописаца. Рођен је 2. априла 1805. године, у Одензеу, у Данској. Линк ОВДЕ.
Антологија српске књижевности
- Све књиге су на српском језику и у ћириличном писму. Линк ОВДЕ.
Народне умотворине
– Бајке и остале приповетке – Лирске песме – Епске песме – Шаљиве Линк ОВДЕ
Дигитална народна библиотека Србије - Српска дечја дигитална библиотека Линк ОВДЕ
 
Нови линкови
Драги ученици,
Ево још неких занимљивих садржаја које можете погледати током вашег слободног времена, али и садржаја који вам могу помоћи у учењу.
Библиотекарка
Препорука за дигиталне колекције књига на српском језику које можете читати путем Интернета:
Дигитална народна библиотека Србије:
Српска дечја дигитална библиотека
Антологија српске књижевности:
Претражива дигитална библиотека:
Претраживач културног наслеђа Србије (основне информације о дигитализованом културном наслеђу и приступ интерактивној мапи установа културе на територији Републике Србије.)
ПОЗОРИШТЕ И БИОСКОП
Народно позориште у Нишу - Народно позориште Ниш је одлучило да направи online репертоар како би гледаоци путем линка могли да погледају неке од најбољих и најгледанијих представа нишког театра.
Материјали Југословенске кинотеке доступни су на каналима YouTube и Vimeo. На званичној YouTube страници Кинотеке сви заинтересовани могу бесплатно да виде одабране инсерте из богатог фонда ове институције културе, филмове које се баве историјом, етнологијом, културом. Филмови из фонда Југословенске кинотеке који сведоче о бурним и славним данима Првог светског рата доступни су свим заинтересованим бесплатно на веб платформи European Film Gateway, као и на званичном Vimeo профилу Југословнеске кинотеке.
МУЗЕЈ
Народни музеј Панчево– На сајту је изабрано и представљено благо које се налази и депоима панчевачког Музеја а које посетиоци до сада нису имали прилику да виде. Поред галерија свих одељења Музеја, сајт има и виртуелну туру – шетњу по музеју. Сваки предмет прати текст, где се осим назива могу добити и додатне информације.
МАШТАОНИЦА И ШКОЛИЦА
Финтин је едукативна платформа и ТВ серијал који обједињују машту, игру и знање. Намењен је како малишанима узраста од три до девет година, тако и ученицима првих разреда основне школе и њиховим родитељима.
Финтин свет је испуњен словима и бројевима, бојама и нотама, питалицама и слагалицама, играма и оригиналним причама, знањем и авантурама...
СуперШкола
СуперШкола је намењена ђацима 5-8. разреда за лакше и квалитетније учење од куће. Садржи око 700 видео лекција из 4 предмета, 1500 поступно решених задатака, 1300 питања у тестовима знања и још много тога.
The Englis Book
Дигитални садржаји одобрених уџбеника за енглески језик за основне школе, издавача The Englis Book, доступни су за бесплатно гледање.
British Council
LearnEnglish- тестирајте ниво знања енглеског а затим га унапредите кроз лекције, вежбања из граматике и остале активности.
LearnEnglish Teens - сајт где тинејџери уче и вежбају енглески кроз занимљиве теме иѕ света музике, филма, науке и још много тога
LearnEnglis Kids- портал за клинце и њихове родитеље да се заједно забаве и уче енглески кроз песмице, игрице и остале забавне активности
 
Препорука за дигиталне колекције књига на српском језику које можете читати путем Интернета

Позоришта
Југословенско драмско позориште Видите>>
Археолошки парк Виминацијум
На сајтуАрхеолошког парка Виминацијум, поред виртуелне туре и других занимљивих садржаја, можете пронаћи богату е-библиотеку. Видите>>
Народна библиотека Ужице
Бесплатни документарни и краткометражни филмови до 1. маја 2020. године. Платформа која је иначе доступна само члановима Библиотеке града Београда, сада је отворена за све грађане Србије.
Збирка минијатурних књига у Народној библиотеци Србије Видите>>
Дечје одељење Сомборске Библиптеке
Читамо за Вас Господин Љутиша и пас Љутко Видите>>
60 музеја која можете обићи online
6 аудио књига за децу
Ради се о шест аудио књига за децу:„Теглећа срећа“ Душана Поп Ђурђева, „Зрењанински ватромет – 30 писаца за децу“, „Kадсе разболео петак“ Дејана Алексића, „Безобразне ноте и неваљале ајкуле“ Јасминке Петровић, „СМС приче“ Игора Kоларова и „Бајке плене и са сцене“ Дејана Алексића.
 
Библиотека

Електронска учионица

Издавачка кућа Eдука

Дечије представе

Звучне књиге

Српска дечја дигитална библиотека

 


Распоред наставе

raspored-nastave-baner-veci

Летопис

letopis

Школски документи

skolski_dokumenti

Галерија слика

galerija_slika

По њему носимо име

sterija popovicПоследње вести

Најчитаније

Наша локација


Сва права задржана: Основна школа "Јован Стерија Поповић", Вршац. Израда сајта: Учасофт.